Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2015 18:54 - ОССЕ потвърждава отделни случаи на нарушаване на примирието в Донбас
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 2456 Коментари: 0 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 По данни на наблюдателите от ОССЕ в Източна Украйна, след обявяването на двустранното прекратяване на огъня е регистрирана стрелба в районите на Дебалцево, Донецк, Луганск и Райгородок. 

Специалната наблюдателна мисия на ОССЕ заявява, че след обявяването на прекратяване на огъня в 00:00 ч. на 15 февруари, са били регистрирани обстрели в Дебалцево, Донецк, Луганск и Райгородок. Това съобщи ръководителят на специалната наблюдателна мисия Ертугул Апакан на брифинг в неделя, предава ЛигаНовостикато се позовава на информационна агенция УНИАН.

„Искам да изразя благодарността си към всички, които работиха за поддържане на примирието. Режимът на прекратяване на огъня действаше през първите 12 часа с отделни изключения - това се отнася особено за населените места Дебалцево, Райгородок и Луганск“, съобщава Апакан.

По думите му на мисията за известни и много непотвърдени факти за нарушаване на примирието. Апакан отбелязва, че през изминалата нощ ситуацията в Донбас е била следена от 20 патрула на ОССЕ.

Ръководителят на мисията разказва, че в Дебалцево наблюдателите са станали свидетели на артилерийска стрелба, която е започнала  в 10:00 ч. в неделя. Относно Мариупол наблюдателите отбелязват, че не са видели и не са чували нарушаване на примирието.

В района на Донецк са регистрирани минометни атаки, както и три случая на използване на ракетни системи за залпов огън и стрелково оръжие. Както съобщава Ертугул Апакан, това се е случило между 00:00 ч. и 00:56 ч. на 15 февруари.

В Луганска област артилерийска стрелба се е чувала в самия Луганск в 01:45 ч. през нощта, както и в Райгородок (на 21 км от Луганск) в 10:35 ч. сутринта.

По-рано пресцентърът на АТО съобщи, че от 6:00 ч. терористите са обстрелвали позициите на АТО в района на Дебалцево и са се опитали да атакуват Чернухино. Освен това, терористите са стреляли със системи „Град“ по с. Горское, което се намира край Бахмутското шосе. Неспокойна е била през това време и обстановката край Мариупол.

ukrainadnes.com




Гласувай:
21



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307657
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.